Hoera! Ik heb ADHD. (Van patiënt tot temperament)

Titel: Hoera! ik heb ADHD (van patient tot temperament)
Hoera! Ik heb ADHD. (Van patiënt tot temperament)
auteur : Frank van Strijen
jaar : 2013,  239 pagina’s
uitgever: SWP
taal : Nederlands
ISBN : 9789088503597
Links : http://www.bol.com/nl/p/hoera-ik-heb-adhd-van-patient-tot-temperament/9200000005212373/#product_specifications

Korte bespreking:
“Dit is een fantastisch boek! Het staat boordevol praktische en vaak ook grappige tips én het doet je echt op een zeer positieve manier naar je ADHD kijken. Na dit boek te lezen, besef ik hoeveel geluk ik heb ADHD te hebben! Twee begrippen die de schrijver gebruikt zijn me bijgebleven en hebben mijn begrip voor mezelf vergroot: ‘gevolgschade’ en ‘fliptoestand’. Met gevolgschade bedoelt hij zo ongeveer dat niet alles wat fout loopt een rechtstreeks kenmerk is van ADHD maar een gevolg is van het feit dat je omgeving niet aangepast is aan je ADHD. Met ‘fliptoestand’ bedoelt hij die momenten waarop het allemaal te veel wordt en je niets meer ziet. Het is handig aan zo’n momenten een woord te kunnen geven omdat je ze zo beter herkent en er beter kan op inspelen. Ook het idee van je eigen gebruiksaanwijzing te schrijven vind ik zeer sterk!”  (PT)

No Comments
Leave a Comment: