ADHD. (De complete gids voor kinderen en volwassenen)

auteur : Thom Hartmann
jaar : 2002,  
uitgever: epo
taal : Nederlands
originele titel: Thom Hartmann’s Complete Guide To Adhd (2000)
ISBN : 9789064452581
Links : https://www.epo.be/uitgeverij/extrainfo.php?id=9789064452581-B

Korte bespreking:
“Dit is het eerste boek dat ik las over ADHD. De schrijver legt in dit boek heel goed uit wat ADHD is.  Hij geeft ook een alternatieve verklaring voor het bestaan van ADHD mee: ‘ADHD’ers zijn jagers in een landbouwerssamenleving’. Zijn alternatieve verklaring begon als een verhaaltje voor kinderen maar hij raakt er naar eigen zeggen meer en meer van overtuigd dat mensen met ADHD een evolutionair nut en zelfs voordeel moeten hebben om vandaag de dag met nog zoveel te bestaan. Interessant.” (PT)

“Dit boek was het eerste dat mij uit de sfeer haalde van : ocharme, je hebt adhd, je hebt een beperking, spijtig, je zal allerlei dingen in je leven nooit goed kunnen doen.  Thom Hartmann legt het accent eerder op het “anders zijn”, en vindt dat anders niet noodzakelijk “minder”.  Hij geeft de adhd-er zijn eigenwaarde-gevoel terug.
Het boek is vertaald door een rasechte Vlaamse adhd-er, Philippe Lenaers, die het concept door en door heeft begrepen en dus op een heerlijke manier vertaald heeft. (IP)

No Comments
Leave a Comment: